Αγαπητοί Συνεργάτες,

Σας ενημερώνουμε ότι στις 25 Οκτωβρίου 2015 και από ώρα Ελλάδος 08:00 έως 11:00 (06:00 – 09:00 UTC) το Μητρώο Ονομάτων Internet [.gr] θα προχωρήσει σε προγραμματισμένη διακοπή των υπηρεσιών του (REGWEB website, EPP Service, WHOIS Service, www.gr) για την υλοποίηση των παρακάτω αλλαγών.

  1. Απενεργοποίηση «αδύναμων» σουιτών κρυπτογράφησης (cipher suites) όπως μεταξύ άλλων το RC4 και υποστήριξη μόνο του πρωτοκόλλου TLS 1.2 και συγκεκριμένων «ασφαλών» σουιτών κρυπτογράφησης, βάσει του σχετικού προτύπου RFC7525 (http://www.rfc-editor.org/rfc/rfc7525.txt). Σας υπενθυμίζουμε ότι είναι απαραίτητο οι Καταχωρητές να ελέγξουν στο περιβάλλον δοκιμών (UAT) τις εφαρμογές τους (EPP clients), καθώς και την πρόσβαση των χρηστών τους στη Διαδικτυακή Πλατφόρμα Εκχώρησης και Διαχείρισης Ονομάτων Χώρου .gr και όπου χρειάζεται να ενημερώσουν τις βιβλιοθήκες κρυπτογράφησης / browsers που χρησιμοποιούν. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε ανατρέξτε στην από 15/07/2015 ανακοίνωση του Μητρώου (Τεκμηρίωση / Βοήθεια -> Ανακοινώσεις -> 2015).
  2. Αντικατάσταση των ψηφιακών πιστοποιητικών που χρησιμοποιούν τα συστήματα παραγωγής του Μητρώου. Οι εφαρμογές πελάτη EPP και οι browsers που χρησιμοποιούν οι Kαταχωρητές θα πρέπει να "εμπιστεύονται" τα νέα πιστοποιητικά. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε ανατρέξτε στην από 06/10/2015 ανακοίνωση του Μητρώου (Τεκμηρίωση / Βοήθεια -> Ανακοινώσεις -> 2015).
  3. Αλλαγές σε emails του συστήματος:
  • Προσθήκη της δήλωσης εμπιστευτικότητας / αποποίησης ευθύνης (disclaimer) στο τέλος των DS Records validation emails που αποστέλλονται από το σύστημα του Μητρώου.
  • Αλλαγή στο κείμενο της Προειδοποίησης Λήξης Κωδικού Πρόσβασης Χρήστη, όπου στο εξής θα αναφέρεται η ημ/νία και ώρα λήξης του κωδικού.
Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχουν αναρτηθεί στο Web περιβάλλον του Μητρώου (Τεκμηρίωση / Βοήθεια -> Αργίες Συστήματος TARGET) οι επίσημες αργίες του έτους 2016, κατά τις οποίες το σύστημα του Μητρώου δεν θα ενημερώνεται για πληρωμές.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.

Friday, October 23, 2015

« Back